Hosszú, várakozással teli sötét estéken, visszaszámoláson vagyunk túl. Amikor minden átaludt éjszaka után egy picivel közelebb kerültünk a Mikulás napjához, és végre ránk virradt december 5.-e, amikor kikukkantva az ablakon azonnal láthattuk, hogy a Mikulás szánja sebesen tud majd suhanni a puha havon, ami az éjszaka folyamán hullt az égből. Nem is lehetett ez másként, hiszen a Mikulás mikor is rázhatta volna meg szakállát, mint ezen a csodás napon.

Gazdagrétre ebben az igazi téli időben érkezett meg a különleges Mikulás, aki zöld ruhában jött el és minden gyereknek névre szólóan, személyes üzeneteivel együtt adta át az egészséges finomságokkal teli mikulás csomagot.

A Mikulás szokványostól eltérő megjelenésével a környezettudatosságra szeretnénk felhívni a figyelmet, ami ma már egy olyan érték, amit nekünk kell a felnövekvő generációk tarisznyájába tennünk. Mi felnőttek hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az eredeti Mikulás a jótettek, az adományozás, az önzetlen szeretet megtestesítője volt. A Mikulás mint ünnep, maradandó élményt, érzést ültet el a gyermekekben. Szeretnénk tehát ezen az ünnepen is a fogyasztói társadalom által generált mesterséges szokásokat ellensúlyozni. 

Nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre, amit a mikulás  csomag tartalma és megjelenése is hűen tükröz, továbbá a helyszínen kizárólag repoharakat használtunk, meggátolva a műanyag hulladék keletkezését.

A Zöld Mikulás eseményünk során a gyerekeket szólítottuk meg, akik üzenetünket közvetve eljutattják szüleikhez, nagyszüleikhez is. Nagy sikere volt a zöld Mikulás kvízt játéknak, ahol környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésekre kerestük a válaszokat a Mikulás szokásaihoz kötődően. 

Köszönjük Herczehg-Kis Bálintnak -aki az Exatlon Hungary 2021 nyertese-, hogy segítette a Mikulás munkáját. Bálint szintén lelkes környezetvédő.

Az esemény a Gazdagréti Összefogás Egyesület és a Zöld Követ Egyesület szervezésében megvalósult meg, akik bíznak abban, hogy figyelemfelkeltő programjaik segítségével az környezetvédelmi hozzáállás a háztartásokba és a mindennapokban is alapvető szokássá válik.  

 Nagyon örülünk, hogy ilyen nagy számban és ekkora lelkesedéssel velünk együtt eltétek át a Mikulással való találkozás örömét! 

További képek: https://gazdagretiosszefogas.hu/galeria/nggallery/galeria/zold-mikulas-ujbudan-2021-12-05

Az eseményről készült videó: https://youtu.be/Ke9KwJEVmLI