Sorra épülnek szebbnél szebb lakóparkok városszerte, nincs ez másként népszerű kerületünkben sem, amit évről-évre egyre többen választanak lakóhelyül. A Sasadliget Lakóparkba is folyamatosan költöznek új lakók, azonban a színvonalas, modern lakóépületek közötti utcákat, játszóteret szemügyre vévé, sajnos nem mindig a legszebb látvány fogad bennünket. Meg kell állapítani, hogy kevesebb itt a szemét, mint a kerület forgalmasabb pontjain, de sajnos itt is nagy számban előfordulnak eldobált dobozok, palackok és egyéb hulladékok.

A lakossági kérésre szervezett szemétszedő akciónkhoz nagyszámú környékbeli csatlakozott, annak érdekében, hogy a lakópark utcáit, a Beregszász utcai játszóteret és környék parkjait megtisztítsa a hulladéktól. A Gazdagréti Összefogás Egyesület és a Zöld Követ Egyesület együttműködésével legvalósuló szemétszedést szándékosan szombati napra időzítettük, alkalmat adva a hétköznap dolgozó embereknek is arra, hogy tegyenek környezetük megtisztítása érdekében

A szemétszedés alkalmával a Café Pastel minden aktív önkéntest vendégül látott egy pohár forró teára, valamint a  kiindulási helyszínt is biztosították.

Derűs hangulatban és kedvező időjárás mellett, ezen a napsütéses őszi délelőttön végre a kerületnek ez az új építésű, modern, zöldövezeti része is megtisztult az eldobált zacskóktól, zsebkendőktől, maszkoktól, italos dobozoktól és kutyapiszoktól. 

Sajnos ismét sok zsák szemét gyűlt össze, ami bizonyítéka annak, hogy tovább kell folytatni a kerületben tevékenységünket, annak érdekében, hogy élhetőbb világot alakítsunk ki saját magunk és a körülöttünk élők számára egyaránt. Jó volt látni, hogy a környékbeliek ilyen nagy lelkesedéssel és igyekezettel vettetek részt ezen a nem mindennapi eseményen. 

Célunk, hogy tiszta, kulturált lakókörnyezetet alakítsunk ki magunk körül, melyet kellő odafigyeléssel fenn is tudunk tartani.

Következő alkalommal is számítunk rátok, amikor a gazdagréti csikkek lesznek a célkeresztben!

További képek: https://gazdagretiosszefogas.hu/galeria/nggallery/galeria/szemetszedes-sasadliget-lakopark-kornyeken-2021-11-06