A környezetszennyezés a 21. század egyik legnagyobb problémája. A körülöttünk lévő világ minden szegmensét károsítja az emberi tevékenység és a szokásaikhoz köthető felelőtlen viselkedés. 

A Gazdagréti téren naponta kb. 50 ezer ember fordul meg, melynek negatív hatása észrevehető a környező tereken, utakon, parkolókban egyaránt. Sajnos az még mindig sokan gyakran nem törődnek azzal, hogy az feleslegessé vált szemetet a hulladékgyűjtő edénybe tegyék, ami jelentősen rontja a környék képét. 

A Gazdagréti Összefogás Egyesület és a Zöld Követ Egyesület elhivatottan azért dolgozik, hogy felhívja a figyelmet a körülöttünk lévő tágabb környezet megóvására, valamit annak tisztán tartására, hogy egy élhetőbb, emberbarátabb lakótér, lakótelep vegyen körül bennünket, amire méltán lehetünk büszkék. 

Célunk szemétgyűjtő akcióink keretében megtisztítani a környéket, ahogyan október végén is tettük, amikor is gyönyörű őszi időben és nagy hatékonysággal zajlott a gazdagréti szemétszedés. Sajnos volt dolgunk, de lelkes önkénteseknek köszönhetően jelentős mennyiségű hulladékot sikerül összegyűjteni. 

Meghökkentő dolgokra is bukkantunk (szőnyeg, szék) melyek a bokrok, fák alatt megbújtak és évek alatt szinte a természet “részéve” váltak. 

Köszönettel és hálával tartozunk minden aktív résztvevőnek, fiatalnak és idősnek, családoknak és egyedül érkezőknek, akik tenni akartak, és tettek is környezetük megtisztítása érdekében. 

Fontos a pozitív példamutatás a gyerekek részére a környezetvédelem területén is, ezért volt jó látni, hogy ennyire széles korosztályt megmozgatott meg az esemény.

Rendezvényünkön részt vett Simicskó István képviselő úr is, aki felhívta a figyelmet akciónk fontosságára, és biztosított bennünket támogatásáról.  

Köszönjük társszervezőink jelenlétét, a JÖN Alapítvány és a Hulladekvadasz.hu szakmai támogatását, továbbá a Smartbin Székesfehérvár lelkes munkáját.

Nem állunk meg, novemberben újabb szemétszedést tervezünk, ahol a csikkek lesznek célkeresztben! Reméljük újra találkozunk!

További képek: https://gazdagretiosszefogas.hu/galeria/nggallery/galeria/szemetszedes-gazdagreten-2021-10-29

Az eseményről készült videó: https://youtu.be/_mqHiDKLPB0