A Gazdagréti Összefogás Egyesület második alkalommal rendezett kézműves délutánján ezúttal madárodút készítettünk. 

Madárodú készítésre minden időszak alkalmas, megfelelő helyet tudunk előteremteni vele a fészkelő, tojást rakó, csiripelő égivándoroknak. Időnként már a bőrünkön is tapasztaljuk, hogy itt a tavasz, hamarosan megérkeznek a vándormadarak, akiknek első dolguk, hogy megfelelő helyet keressenek tojásaik lerakásához. A költöző madarakon kívül pedig az itthon tetelő példányoknak is szükségük lesz fészkelésre alkalmas költőhelye. Ha olyan madárodút készítünk, ami megtetszik a kertünkbe, erkélyünkre tévedt madaraknak, azok szívesen beköltöznek új lakhelyükre, és egész nyáron énekszóval és csiripeléssel töltik be a teret. A nyár derekán pedig hallhatjuk a frissen kikelt kismadarak  hangját is, amíg szüleik a táplálékszerzés miatt magukra hagyják őket. 

  A rendhagyó technika órán készült a madárodú alapját  PET palack szolgáltatta, amit akrill festékkel díszítettünk. A belsejét szénaszálakkal és fa ágakkal béleltük ki, hogy még otthonosabbá, melegebbé tegyük a madarak számára. Végül nincs más dolgunk, mint kirakni az erkélyünkre vagy kertünkbe és várni a kis madarakat érkezését. Ha valakihez beköltöznek az égi vándorok, kérjük osszátok meg velünk.

Egyesületünk célul tűzte ki, hogy ezentúl minden hónap utolsó hétvégéjén kézműves délutánt tart, amely kötődik az adott évszakhoz, aktuális ünnephez. Március végén a húsvéthoz kapcsolódó foglalkozással várunk benneteket. Csatlakozzatok bátran!