Most kivételesen nem arra figyelmeztetünk, hogy spórolj a vízzel, persze az is nagyon fontos, hogy ne folyasd feleslegesen a csapot, hanem hogy minél több folyadékot fogyassz!

Ugyanis tovább folytatódik a hőség, ami azt jelenti még nagyobb figyelmet kell fordítani szervezetünk folyadékpótlására. Ajánlott napi 3-5 liter vizet elfogyasztani annak érdekben, hogy szervezetünk megfelelően el tudja látni feladatait!

Szervezetünk számára a legideálisabb folyadék a víz, amire legjobb a csapvíz, ugyanis Magyarországon kifejezetten tiszták a csapvizek. Előnye, hogy általában mindenhol rendelkezésre áll, és nem szennyezi a környezetet a megtermelt PET palackok által. Persze, ha jobban tetszik fogyaszthatunk ásványvizet, forrásvizet is. Érdemes tudni, hogy a szénsavas ásványvíz enyhén puffasztó hatása miatt teltségérzetet okoz, ezért abból általában kevesebbet iszunk, mint a mentes változatból.

Ezen túl ideálisak még a különféle cukormentes teák, gyümölcsteák, akár hidegen is, gyógynövényteák, citrusfélékkel ízesített ásványvizek, 100%-os vagy frissen facsart, hígított gyümölcs- és zöldséglevek. Érdemes kerülni a mesterséges adalékanyagokban gazdag, cukrozott italokat, cukros szénsavas üdítőket és gyümölcsleveket, a többnyire magas cukortartalommal bíró ivójoghurtokat, a tejes és az alkoholos italokat.

Ha mindezeket betartjuk szervezetük elegendő folyadékhoz jut és bírja a hőséget. Saját magunkon kívül ilyenkor különös figyelmet kell fordítani az idősekre és a gyerekekre!

Szép nyári napokat kívánunk!