Környezetvédelmi témában szerveztünk kiscsoportos képzést, ugyanis látjuk a fiatalok és a középkorúak is egyre gyakrabban érdeklődnek a fenntarthatóság, a környezetvédelem iránt. 

Ennek apropóján olyan kézzelfogható ötleteket, praktikákat mutattunk nekik, melyeket a mindennapok során, az otthonainkban, munkahelyünkön is tudunk alkalmazni. Az itt megtanult trükkök által kevesebb hulladék keletkezik, hatékonyabban szelektálható a megtermelt hulladék, valamint kevesebb káros anyag jut a vizekbe, talajba, levegőbe. 

Az előadások során hallottunk a fenntartható hulladékgazdálkodásról és arról, milyen eszközökkel, milyen magatartással tudjuk azt elérni, hogy a környezetünkben a lehető legkevesebb hulladék keletkezzen, illetve a megtermelt hulladékot hogyan tudjuk a körforgásban tartani. 

Szó volt arról, hogy nagyszüleink korában szinte nem is keletkezett hulladék, ugyanis az élelem nagy részét saját maguk termelték meg, nem volt szükséges csomagolt vagy előre elkészített ételeket vásárolniuk. Ezzel szembe manapság mindent a boltok polcairól veszünk meg, igen elenyésző a kiskertek és önfenntartó gazdaságok aránya.  Figyeljünk tehát arra, mit, hol és miként vásárolunk, milyen eszközöket használunk és a háztartásunkban keletkezett hulladékról milyen módon szabadulunk meg. Sok apró lépés és példás viselkedés változtatásra sarkallja majd a lakóközösségünket, családtagjainkat, rokonainkat is. Mert nem a véleményünk formálja a világot, hanem tetteink!

Bízunk benne minden résztvevő alkalmazza majd az elhangzottakat és családtagjait, ismerőseit is erre sarkallja!