A Gazdagréti Összefogás Egyesület (GÖE) egy 5 alkalmas MINIszeminárium sorozatot indít, Anyaként a rohanó világban címmel.

Az előadássorozat témái a következők:
1. Időbeosztás –néhány szó a nők én-idejérő
2. Gyermekek az elektronikus eszközök világában
3. Atipikus foglalkoztatási formák – hogyan fogjunk hozzá
4. A gyermekek érzelmi stabilitása
5. Gyermekvállalás után – visszatérés a munka világábaA részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött, a belépéshez szükséges adatokat (ZOOM link, Meeting ID, Passcode) csak a feliratkozóknak küldjük ki.Regisztráció >> https://forms.gle/WGJsxpwdey2maTDx8

Előadóink: 
Andráska Zsófia sikertréner, life és business coach, mentor és 3 gyermek édesanyja
Bojti Andrea, klinikai gyermek- és ifjúságpszichológusAbban az esetben, ha előzetesen regisztrálsz, úgy arra is lehetőséged lesz, hogy élőben kérdezz előadóinktól, Andráska Zsófiától és Bojti Andreától.
Az előadások nem lesznek visszanézhetők, így érdemes regisztrálni és élőben követni előadóinkat!

Regisztráció >> https://forms.gle/WGJsxpwdey2maTDx8Amennyiben érdekesnek találod, vagy saját és családod számára éppen aktuális a téma, tarts Andráska Zsófival és Bojti Andreával MINIszemináriumonként egy-egy órára.

Kicsit bővebben a témákról:

Időpont: November 15. hétfő 18.00 
Cím: Időbeosztás –néhány szó a nők én-idejérő 
Előadó: Andráska Zsófia sikertréner, life és business coach, mentor
Téma: Az időhiány sokunk életében jelen van. Vannak, akik csak időszakosan élik meg, és vannak, akik folyamatosan szenvednek tőle. Az időhiány mindenki számára ugyanazt jelenti, azonban a kialakulásának oka egyénenként eltérő. Éppen ennek köszönhető, hogy míg egyeseknek a különböző időbeosztást elősegítő módszerek segítenek, addig mások hiába próbálják ki azt, nem érnek el vele tartós változást. Ahhoz, hogy sikeresen uraljuk az időt fontos, hogy megvizsgáljuk az időhöz és a feladatainkhoz fűződő viszonyunkat. Ebben az előadásban arra teszünk kísérletet, hogy utánajárjunk hogyan is viszonyulunk az időhős és a feladatainkhoz. Persze azért hozok egy-két időgazdálkodási tippet is. 

Időpont: November 17. szerda 18.00 
Cím: Gyermekek az elektronikus eszközök világában
Előadó: Bojti Andrea, klinikai gyermek- és ifjúságpszichológus
Téma: Azt gondolom a mai világban már elkerülhetetlen, hogy gyermekeink előbb vagy utóbb jelen legyenek az interneten, a közösségi oldalakon. Ugyanakkor a tapasztalat azt mutatja, hogy sok szülő mintha nem lenne tisztában az internet veszélyeivel, nem tulajdonít különösebb figyelmet ennek a témának. Van aki lezárja azzal a kérdést, hogy ő maga sincs fent a Facebookon, tehát nem ért hozzá. Ezért fontos felhívni a figyelmet a szülők feladatára a témában. Arra, hogy az ő felelősségük már a kezdetektől bevezetni a gyermeket az internet világába. Pl. Hozzanak létre együtt email címet. Ebbe beletartozik az internetes biztonság kérdése, de a szülő internetezési szokásai is. Ő maga mennyire használja felelősségteljesen a közösségi médiát. Ezekről a kérdésekről és terápiás tapasztalataimról beszélek az előadáson. Arról is, hogyan éli meg egy kamasz lány az internetes zaklatást. 

Időpont: November 22. hétfő 18.00 
Cím: Atipikus foglalkoztatási formák – hogyan fogjunk hozzá
Előadó: Andráska Zsófia sikertréner, life és business coach, mentor
Téma: A gyerekvállalás a legtöbb nő, család életében sorsfordító lehet.Átalakulnak a családban betöltött szerepek, új életcélok, életkörök indulnak el. Ebben a megváltozott helyzetben gyakran a régi munkahely, vagy foglalkoztatási forma már nem szolgál ki minket. Milyen lehetőségeink vannak családanyaként a munkaerőpiacon? Hogyan döntsük el mi az, ami leginkább illeszkedik hozzánk? Mit tehetünk ha van egy vállalkozási ötletünk, de nem merünk elindulni? Ezekre a kérdésekre keressük a választ ebben az előadásban.

 Időpont: November 24. szerda 18.00 
Cím: A gyermekek érzelmi stabilitása
Előadó: Bojti Andrea, klinikai gyermek- és ifjúságpszichológus
Téma: A gyermekek érzelmi stabilitását a leginkább az szolgálja, ha az adott életkorban megvalósulhat annak az életszakasznak a fejlődési feladata. Előadásomban rövid áttekintést nyújtok az egyes fejlődési életszakaszok jellemzőiről és a fejlődési feladat sikeres megvalósulásáról. Összegezve szó lesz a csecsemőkorban kialakuló biztonságos kötődési mintázatról, a kisgyermekkor önállóságra törekvéséről, az óvodáskorban oly fontos kezdeményező képességről, a kisiskoláskor teljesítménymotivációjáról és a kamaszkori identitás alakulásáról. Mivel a téma az egész gyermekkort átöleli, az egyes életszakaszok fejlődési feladatainak ismertetésében a fókusz azon lesz, hogyan segítheti a szülő a fejlődést.

Időpont: November 29. hétfő 18.00 
Cím: Gyermekvállalás után – visszatérés a munka világába
Előadó: Andráska Zsófia sikertréner, life és business coach, mentor
Téma: Végre ovis/bölcsis lett a csemete, mi pedig visszamehetünk dolgozni. Vajon könnyebb vagy nehezebb helyzetbe kerülünk ezáltal? Hogyan alakítja ez át a családi dinamikát? Mindenki ugyanúgy éli meg ezt az időszakot? Hogyan készülhetünk fel a leválásra és a munkába való visszatérés kihívásaira. Mikre kell és érdemes felkészülnünk ennek az időszaknak a kapcsán? Ebben az előadásban arról az időszakról beszélgetünk, amikor újrarendeződik a család és az otthoni feladatok mellett a munkahelyi feladatok is ellátása is felkerül a to do listánkra. 

A kialakult helyzet miatt online – ZOOMon keresztül tartjuk meg az előadásokat, így otthonod kényelméből vehetsz részt rajta. Az előadás tehát INGYENES, de regisztrációhoz kötött.A belépéshez szükséges adatokat emailben küldjük ki a regisztrálóknak az eseményt megelőző napokban és a MINIszeminárium napján.Az előadások nem lesznek visszanézhetőek, így érdemes regisztrálnod!

Regisztráció >> https://forms.gle/WGJsxpwdey2maTDx8