A panelházak közötti közösségi kiskertek, melyek főleg virágokkal vannak beültetve, jelentős esztétikai értéket képviselnek, és a városi környezetben is egy kis természetet varázsolnak. Ezek a kiskertek nemcsak szebbé teszik a környéket, hanem a lakók közötti kapcsolatokat is erősítik, hiszen a közös kertgondozás remek lehetőség a közösségépítésre.

Esztétikai előnyök és közösségépítés

A virágok sokszínűsége és szépsége feldobja a szürke betonrengeteget, élénkebbé és barátságosabbá téve a környezetet.

A zöld növényzet és virágok kis oázisokat teremtenek, amik mentén a padokon a lakók megpihenhetnek és a látványban gyönyörködve vagy épp a virágokat locsolva beszélgethetik meg a nap történéseit. A kiskertek gondozása közös tevékenységet kínál, amely összekovácsolja a lakókat, erősítve a közösségi kötelékeket. A kertészkedés lehetőséget biztosít az ismerkedésre, barátságok kialakulására, és a közös célok elérésére.

A közösségi kiskertek tehát nemcsak szebbé teszik a városi környezetet, hanem hozzájárulnak egy harmonikusabb és összetartóbb közösség kialakításához.

A Gazdagréti Összefogás Egyesület nap mint nap azért dolgozik, hogy a Gazdagréten élők életébe kis vidámságot, örömet csempésszen, megkönnyítse mindennapos gondjaikat.
Hatalmas öröm számunkra, amikor a helyi kisebb közösségek, lépcsőházak, gondnokok, közös képviselők, intézményvezetők is mellénk állnak ebben!

A mai napon kihirdetésre került a Gazdagrét legszebb kiskertje pályázat nyerteseinek névsora.

🎁 1 helyezett: 15e Ft értékű Praktiker utalvány nyertese: Csikihegyek 1-7. szám
🎁 2. helyezett: 10e Ft értékű Praktiker utalvány nyertese: Rétköz utca 47. szám
🎁 3. helyezett: 10e Ft értékű Praktiker utalvány nyertese: Regős utca 14-16. szám

Külön díjaztuk az intézményeket is:
🎁 1 helyezett: 15e Ft értékű Praktiker utalvány nyertese: Gazdagrét-Csikihegyek Általános Iskola
🎁 2. helyezett: 10e Ft értékű Praktiker utalvány nyertese: Református Gyülekezet
🎁 3 helyezett: 10e Ft értékű Praktiker utalvány nyertese: Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskola

Gratulálunk a nyerteseknek! Továbbá köszönjük a többi ház és intézmény dolgozóinak is a rengeteg munkát, mellyel megszépítik a környéket.❤️