A Gazdagréti Összefogás Egyesület, a Zöld Követ Egyesület és a Fiatal Családosok Klubja idén is látványos kezdeményezéssel kívánja felhívni a figyelmet a Föld napjára. 

Az egyesületek 2023 tavaszán a Föld napja alkalmából ismét egynyári növény palántákkal kedveskedik Gazdagrét lakosságának, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet Bolygónk vélelmére, a természet tiszteletére.

A tavaszi virágok illata és látványa mindenkinek örömet és felüdülést hoz a hétköznapjaiba. A tavasz a megújulás, a felfrissülés időszaka, éled a természet, rügyeznek a fák, zöldül a fű. Fontos, hogy tudjuk gyönyörködjünk a természet adta szépségekben, mely minden nap erőt és megnyugvást ad nekünk. Tavalyi sikeres akciót idén is folytatják, hiszen ebben az évben is szeretnének hozzájárulni Gazdagrét tavaszi megszépítéséhez! 

A virágok ültetése, gondozása testi- és lelki egyensúlyunkat is erősíti. A munka eredményeként létrejött virágoskert pedig minden járókelőt és lakót elkápráztat majd. A közvetlen környezetünkbe ültetett virágok, növények által még közelebb hozhatjuk a természetet, mely által magunk is erősödünk, kiegyensúlyozottabb és vidámabb lakóhelyet varázsolhatunk magunk köré,  a növények szépsége pedig kétségkívül káprázatos.

Bolygónk védelme rendkívül fontos saját magunk és az emberiség számára is. Az anyaföld irányában tett tiszteletlen lépések és ezek sorozata gyökeresen megváltoztatja szűkebb és tágabb környezetünk életminőségét, egészségét, komfortérzetét és biztonságát. 

Időről- időre fontos tehát felhívni a figyelmet arra az örökös igazságra, hogy bolygónkat nem az őseinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Meg kell tehát mindent tennünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb és legélhetőbb formában tartsuk meg minél tovább.

A virágosztással céljuk, felhívni az emberek figyelmét arra, hogy még nem késő, az utolsó órába léptünk, de közös összefogással visszafordíthatjuk az eddigi elhibázott lépéseket. Óvjuk meg Földüket a növényirtás és a környezetszennyezés káros hatásaitól, és tegyünk meg minél többet annak érdekében hogy tiszta, zöld bolygón élhessünk

A Gazdagréti Összefogás Egyesület, a  Zöld Követ Egyesület és a Fiatal Családosok Klubja a Föld napja alkalmából 2023. április 21-én virágpalántákat ajándékoznak a gazdagréti társasházaknak, intézményeknek, amelyeket a gondnokok, kertészek a közös kertekbe, parkokba ültethetnek el. 2023-ban is meghirdetésre kerül a “Gazdagrét legszebb kiskertje” pályázat! Fontos, hogy a szervezők kérik a közös képviselőket, hogy a kiültetést követően a kialakított kiskertekről, virágos ládákról készült fotókat küldjék el a gazdagretioe@gmail.com e-mail címre, melyeket Gazdagréti Összefogás Egyesület közösségi oldalán megosztva pályázatot hirdetnek a “Gazdagrét legszebb kiskertje” címéért! 

A Föld napja alkalmából rendkívül fontos ez a példaértékű kezdeményezés. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy tetteink nagyban hozzájárulnak a természet megóvásához. A Földön termelt friss levegő termelődését ez a közel 3000 palánta ültetése nagyban elősegíti.