Virágoztassuk fel közösen Gazdagrétet a Föld napja alkalmából és köszöntsük a 2022-es évet színpompás virágokkal. Egyedülálló kezdeményezéssel hívta fel a figyelmet a Gazdagréti Összefogás Egyesület, a Zöld Követ Egyesület, és a Fiatal Családosok Klubja bolygón védelmére azzal, hogy sokéves hagyományát folytatva is idén virágba borítja Gazdagrétet! 

A tavasz a megújulás, a felfrissülés időszaka, éled a természet, rügyeznek a fák, zöldül a fű.  Fontos, hogy a nehéz időszakokban is kicsit le tudjunk lassítani és gyönyörködjünk a természet adta szépségekben, mely minden nap erőt és megnyugvást ad nekünk. Tavalyi sikeres akciót idén is folytatjuk, hiszen ebben az évben is szeretnénk hozzájárulni Gazdagrét tavaszi megszépítéséhez! 

A Gazdagréti Összefogás Egyesület, a Zöld Követ Egyesület és a Fiatal Családosok Klubjának összefogásával a Föld napja alkalmából április 22-én virágpalántákat ajándékoztak a gazdagréti társasházaknak, amelyeket a gondnokok a közös kertekbe, parkokba ültethetnek el. 2022-ben is meghirdetésre került a “Gazdagrét legszebb kiskertje” pályázat! Fontos, hogy a kiültetést követően a kialakított kiskertekről, virágos ládákról készült fotókat küldjék el a gazdagretioe@gmail.com e-mail címre, melyeket Gazdagréti Összefogás Egyesület közösségi oldalán megosztva pályázatot hirdetünk “Gazdagrét legszebb kiskertje” címéért! 

A virágok ültetése, gondozása testi- és lelki egyensúlyunkat is erősíti. A munka eredményeként létrejött virágoskert pedig minden járókelőt és lakót elkápráztat majd.

Bízunk benne, hogy a koronavírus járvány lefutó ágában van, ezért is nagyon fontos, hogy a megpróbáltatások után vissza térjünk korábbi megszokott életünkhöz. A közvetlen környezetünkbe ültetett virágok, növények által még közelebb hozhatjuk a természetet, mely által magunk is erősödünk, kiegyensúlyozottabb és vidámabb lakóhelyet varázsolhatunk magunk köré,  a növények szépsége pedig kétségkívül káprázatos.

Elmondható, hogy eddigi életünkben korábban nem tapasztalható, nehéz, megpróbáltatásokkal és új helyzetekkel teli időszakon vagyunk túl, melynek eredményeként végre rá kell döbbennünk arra, hogy Bolygónk védelme rendkívül fontos saját magunk és az emberiség számára is. Az anyaföld irányában tett tiszteletlen lépések és ezek sorozata gyökeresen megváltoztatja szűkebb és tágabb környezetünk életminőségét, egészségét, komfortérzetét és biztonságát. 

Időről- időre fontos tehát felhívni a figyelmet arra az örökös igazságra, hogy bolygónkat nem az őseinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Meg kell tehát mindent tennünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb és legélhetőbb formában tartsuk meg minél tovább.

A virágosztással célunk, felhívni az emberek figyelmét arra, hogy még nem késő, az utolsó órába léptünk, de közös összefogással visszafordíthatjuk az eddigi elhibázott lépéseket. Óvjuk meg Földüket a növényirtás és a környezetszennyezés káros hatásaitól, és tegyünk meg minél többet annak érdekében hogy tiszta, zöld bolygón élhessünk

E jeles napon nem feledkeztünk meg a kisebbekről sem, hiszen a fiatalok edulálása egyik elsődleges célkitűzéseink közé tartozik.. A 3 – 16 éves gyerekek között meghirdettük a “Mivel mentheted meg a Földet” Rajzpályázatot, hogy ez a nap számukra is élmény legyen. “Szerinted mi az, ami jó tesz a Földnek és mi az, ami nem?” jelmondatú felhívás által a gyerekek figyelmét is fel szeretnénk hívni a környezetvédelem fontosságára, rávilágítva azokra a napi rutinszerű tevékenységekre, melyekkel átlagemberként a legtöbbet tehetünk bolygónk védelme érdekében. Gondolkodásra sarkalltuk őket, melynek következtében érzékeltethetővé válnak az egyéni, családi szokások közül mik azok a tevékenységek amelyek hasznosak, és melyek a fenntartható környezetvédelem szempontjából káros következménnyel bíró cselekedetek. Bízunk benne, hogy játékos formában megfogalmazott környezetvédelmi nevelés elősegíti a lelkes kis környezetvédő gondolkodást és magatartást. Pályázatunkra rengeteg gyönyörű és egyben elgondolkodtató alkotás érkezett, melyek azt mutatják, hogy a gyerekek nyitottak a környezetvédelemre, és tenni akarnak bolygónk védelme érdekében. 

A Föld napja alkalmából rendkívül fontos ez és példaértékű kezdeményezés. Tetteink által nagyban hozzájárulhatunk a természet megóvásához. Az általunk kiosztott több mint 3800 palánta ezentúl hozzájárul a Földön oxigén termelésének növekedéséhez.

Az eseményről készült képek itt tekinthetőek meg: https://gazdagretiosszefogas.hu/galeria/nggallery/galeria/viragban-gazdagret-fold-napja-alkalmabol-boritsuk-viragba-gazdagretet-2022-04-22