A szemüveg, amit Te már nem használsz, másnak nagy segítség lehet!

A szem a látás szerve, amely a fény érzékelésére szolgál. A szem a legfontosabb érzékszerv, a legtöbbet használjuk, felépítését és működését tekintve pedig valóságos mester-munka.

Legtöbbünknek természetes, hogy új szemüveget csináltatunk, ha szükség van rá. Sokaknak azonban – akár Magyarországon, akár valamely távoli, afrikai országban elérhetetlen ez a lehetőség a hatalmas anyagi terhek miatt. Most te is segíthetsz rajtuk!

Hozd be hozzánk még használható szemüvegedet, mert ezzel most másoknak jót tehetsz! Segíts régi szemüvegeddel azokon, akik nem tudnak alapvető, mindennapi tevékenységeket ellátni, mert nincs megfelelő anyagi keretük egy új dioptriás szemüveg megvásárlására.

Hozd be a Gazdagréti Összefogás Egyesület irodájába (1118 Budapest Regős utca 13. földszint) feleslegessé vált felnőtt vagy gyermek méretű, “+” vagy ”-” dioptriás szemüvegedet és mi egy azonnali ajándékot adunk kedvességedért!

Az összegyűjtött adományokat továbbítjuk a Dr. Szalai László szemészorvos által vezetett Hajnalfény Egyesülethez, akik a bemérik azokat és eljuttatják a rászorulókhoz.

A régi, kallódó, használaton kívüli szemüvegeket 2023. február 9-én, 12 óráig várjuk.

A segítségen túl, a szemüveg újrahasznosításával jelentősen csökkenthető a szeméttermelésünk, és elkerülhető az új termékek többletgyártása is.

Fontos, hogy törött, karcos szemüvegeket nem tudunk átvenni!