A júliusi rekkenő hőség sem riasztotta el Gazdagrét legelszántabb nyugdíjasait, akik a Nyugdíjas Ház hűvös dísztermében hétről hétre átmozgató senior tornán vettek részt edzőnk, Tóth Évi vezetése mellett. A 6 alkalmas, időseknek ajánlott  átmozgató órák célja az idősebb generáció visszavezetése a mozgás adta szabadságra, valamit lehetőséget biztosítani számukra heti rendszerességgel kikapcsolódni és felfrissülni. 

Öröm látni, hogy korukat meghazudtoló módon mozogtak a lakók a tornán. A legidősebb résztvevő túl van 90. életévén. Jutka néni nyughatatlan erejének köszönhetően elképesztő elszántsággal minden órán ott van. Bárki megirigyelheti ezt a szép idős kort.

Oktatónk az egyedi igényekre figyelve, mindenkinek külön- külön segítségére volt.

Nagy öröm számunkra, hogy sokan arról számoltak be, hogy rendszeresen látogatva az órákat saját testükön érzik a pozitív változásokat.

Mindenképp fontosnak tartjuk azt, hogy az idősek sokszor egyhangú hétköznapjait egy kicsit színesebbé, változatosabbá tegyük, ami nagyban hozzájárul közérzetük javulásához, fiatalos jókedvük megőrzéséhez. A tornák hangulata a remek nosztalgikus slágereknek köszönhetően mindig nagyon vidám és felszabadult volt, ahova hétről hétre örömmel érkeztek a nyugdíjas ház lakói. 

Terveink között szerepel, hogy ősszel visszatérünk majd a házba, és olyan programokkal kedveskednünk,  ami sokaknak örömet nyújt és kiragadja a szürke hétköznapok magányából. 

Az eseményről készült képek itt tekinthetőek meg: https://gazdagretiosszefogas.hu/galeria/nggallery/galeria/szenior-torna-nyugdijas-haz-gazdagret-2022-07-27