Az ENSZ 30 évvel ezelőtti döntése alapján, 1991 óta október 1-je az idősek világnapja. Különleges apropó ez a megemlékezésre, arra, hogy értő és érzelmekkel teli lélekkel forduljunk idős szeretteink, hozzátartozóink és barátaink felé.

Az ember túl a fiatalság első lendületén látja, milyen törékeny körülötte minden, mennyire sebezhető. Mennyire szükségünk van egymásra, egymás támogatására. 

A család egységét az idősebb generáció adja. Az ő erejük, akaratuk, kitartásuk tartja össze a generációkat, szűkebb és tágabb rokonságot. Abból a szeretetből táplálkoznak, melyet gyerekeik, unokáik közvetítenek feléjük.

Sokszor azonban az idősek szeretteiktől távol élnek, ilyenkor emlékeikből merítenek erőt!

Az Idősek Világnapja alkalmából könnyfakasztó eseményt szerveztünk a Gazdagréti Nyugdíjas Házba!

Rendhagyó Ringató foglalkozás keretén belül hidat képeztünk a generációk között: kisbabák, anyukák és szépkorúak együtt énekeltek, mondókáztak, játszottak!

Csodás egy órát szereztünk a nyugdíjasoknak, a fiatalok pedig láthatták milyen nagy szükség van a törődésükre, odafigyelésükre❣️

A program részeként Kondákor Zsófia részletet olvasott fel a Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg című regényéből, mely igen elgondolkodtató és tartalmas keretet adott a délelőttnek.

Zárásként pedig az idősek részt vehettek egy igen hasznos előadáson, mely bemutatta a Gondosóra előnyeit, melyet a minden 65 év feletti magyar állampolgár ingyenesen igényelhet, sőt a helyszínen regisztrálási lehetőséget is biztosítottunk.  

Köszönjük a Civilút Alapítványnak és Gróh Ilonának, a Ringató alapítójának, hogy ez a gyönyörű program megvalósulhatott.

További tartalmas, élményekben gazdag életet kívánunk minden szépkorúnak!