Játékos Petanque délutánra vártunk mindenkit Gazdagréten! 

A petanque egy francia eredetű, könnyen elsajátítható golyósjáték. Játszható egyéniben és párosban, fejenként három golyóval illetve három fős csatban, fejenként két golyóval. A játék célja, hogy a csapatok golyókat közelebb juttassák a célgolyóhoz (öcsi), mint az ellenfél.

Ennek a különleges de mégis egyszerű játéknak a megismertetésével szeretnénk, ha Gazdagréten is minél többen csatlakoznának a kis csapathoz, akik heti több alkalommal játszanak, ezáltal frissen tartják elméjüket és mozognak is rendszeresen.

Több mint 10 csapat nevezett a petanque bajnokságra, melyben voltak fiatalok, idősebbek, kezdők és gyakorlott játékosok egyaránt! Persze a kezdők szerencséje végig ott volt a játékok során, ami sok örömet és jókedvet szolgáltatott a játékosoknak. Gratulálunk a nyerteseknek, legyen sok örömük a fődíjban, a petanque szettben.

Ezúton is köszönjük a sok-sok segítséget a gazdagréti petanque csapatnak, valamint a Petanque Szövetségnek, hogy képviseltette magát a rendezvényen. A lelkes amatőrökből álló csapat minden kedden és csütörtökön 9-10 óra között játszik a gazdagréti pályán, ahova várják a csatlakozni vágyókat.

Sőt a francia játékhoz francia uzsonna is társult. Sajttal, bagettel, házi eperlekvárral és szőlővel vártuk a megfáradt játékosokat.

A petanque mozgásban tart és növeli a koncentrációt, érdemes kimenni a pályára és dobálni párat!