Újra szemétszedő akciót hirdettünk Gazdagrétre, melyre kicsiket és nagyokat is egyaránt vártunk. A szemetes utcák szomorú látványa mellett öröm azt tapasztalni, hogy  egyre többen csatlakoznak hozzánk, családok, baráti társaságok, kollégák, akik tenni akarnak környezetük tisztaságáért. 

Sajnos a közterületeken, a zöld és épített környezetben egyaránt nagy mennyiségben előfordul az ember által eldobált, illetve az állatok vagy szél által összehordott vegyes hulladék. Az önkéntesekkel egy napsütéses késő őszi délelőttön gyűjtöttük össze a szemetet a Gazdagréti térről haladva a Dzsungel Játszótér irányába. A móka sem maradhatott el, Misi bohóc végig asszisztálta a szemétszedést és mosolyt csalt a gyerekek és felnőttek arcára, akik – bízunk benne- remek élményként tekintenek vissza erre a pár órára. Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételét és a munkáját.

Időről Időre arra törekszünk, hogy szemléletformáló akcióinkkal felhívjuk a figyelmet a lakótelepen kialakult problémákra és azokat a lehető leghatékonyabb módon meg is oldjuk. Sajnos a szemetelés, a szemetes utcák kérdése nem egy könnyen kezelhető probléma, ugyanis ebben a témában jelentős szemléletbeli változásokra lenne szükség a lakosság részéről. A szemétszedés csak eseti tűzoltás, az ami a legnagyobb eredményt hozza az, hogy gyermekeinket arra tanítjuk, hogy soha nem dobjanak el szemetet közterületen, szelektálják a hulladékot és végül, de nem utolsó sorban törekedjenek arra, hogy a lehető legkevesebb mennyiségű szemetet termeljék, példát mutatva ezzel mindenkinek. Mivel a szemétszedés sajnos a mai napig nem túl hívogató tevékenység, így próbáljuk a gyerekek (és a felnőttek) figyelmét felhívni társ programok szervezésével. Épp ezért hatalmas boldogság számunkra, hogy egészen bölcsődés kortól kezdve, a nagyszülőkkel bezárólag, minden generáció képviseltette magát a szemétszedésen. 

Végső célunk az, hogy Gazdagrét olyan hellyé váljon, ahol nincs szükség szemétszedő kampányokra!

Figyeljünk oda környezetünk tisztaságára és ha lehetőségünk van rá figyelmeztessünk másokat is erre.