Keresd ezt a fát! – jelmondattal indítottunk egy kis játékot és sarkalljuk mozgásra, kikapcsolódásra a gazdagréti fiatalokat és időseket egyaránt.

Késő délutánonként vagy kora reggel igazán jól esik sétálgatni Gazdagrét ligetes utcácskáin, gyönyörű parkjaiban és gondozott kiskertjei között. De ha kicsit letérünk a kitaposott ösvényről és jobban kinyitjuk a szemünket ezer és ezer csodás kis lényt találhatunk meg a fűben, fák törzsén, faleveleken. Ők egész évben velünk élnek, de a naposabb, kellemesebb idő őket is előcsalja, többet mozognak, gyűjtik a téli eleséget.

Rágcsálók, madarak, bogarak, rovarok, mind velünk együtt élnek, és páratlan ökoszisztémát varázsolnak körénk. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ők sokkal korábban itt laktak már, élőhelyük egyre szűkül és nem etikus ellenük olyat tenni, ami felboríthatja életüket.

Most egy kis keresgélős aktivitásra hívjuk fel a figyelmeteket! Ha kicsit enyhült az idő, le a parkba, és keressetek ti is hasonló szimbiózisban élő növény és állattársulásokat! Vagy pont ezt, ami a képen van. Meg fogtok lepődni mennyi minden van a körülöttünk, amiről valójában nem is tudunk.

Remek móka ez kisgyerekkel, nagymamával, párosan vagy egyedül. A lényeg, hogy a szabadban vagyunk, használjuk az érzékszerveinket és közben jót szórakozunk. Ha pedig már minden szegletét ismerjük a lakótelepnek irány az erdő!