Jelenleg a munka világban rendkívül fontos, hogy egy vállalkozás – legyen az egy fodrászat vagy egy nagyobb üzletlánc – rendelkezzen megfelelő, figyelemfelkeltő hirdetési platformokkal. Sokkal nagyobb figyelmet, és sok esetben anyagi javakat kell arra fordítani, hogy egy adott vállalkozás ismertté, népszerűvé és felkapottá váljon a vásárlók körében, 

A Gazdagréti Összefogás Egyesület által szervezett 3 órás tanfolyam során az online képszerkesztő eszközök világába vezettük be az érdeklődőket. Bemutatásra került, hogy a manapság ingyenesen használható szoftverek segítségével hogyan tudunk egy megszokott, unalmas profilt változatossá, látványossá tenni. 

A szoftver segítségével szemléltettük, és gyakorlati példákon is végigvezettük, hogyan lehetséges sokoldalú képi anyagok készítése vállalkozások, vagy akár csak személyes profilok számára. A képszerkesztés világában jártasabb résztvevőknek lehetőség nyílt szórólap, reklámanyag szerkesztésére is.

Manapság  a közösségi média grafikák, prezentációk, poszterek, dokumentumok és egyéb vizuális tartalmak szerkesztését rendkívül gyakran kell alkalmaznunk munkánk során, ezért is tartjuk fontosnak, hogy a képzésre fogékony lakosságot bevonjuk olyan gyakorlati tudást nyújtó programokba, amelyeket későbbiekben hasznosítani tudnak, javukra szolgál.  

Ugyan a 3 órás gyakorlati feladatokat bemutató előadás nem elegendő arra, hogy a szoftver nyújtotta tömérdek lehetőség minden szegmensét érintsük, azonban a lelkes felhasználók az alapok elsajátítását követően a későbbiekben önállóan rengeteg kész sablon közül választhatnak vagy saját képeket feltöltve egyedi igényeknek megfelelő terveket készíthetnek!

Sok esetben csak a fantázia szabhat határt a megvalósításnak!