A Gazdagréti Összefogás Egyesület 2023-ban hagyományteremtő céllal indította GrétiMotorosok díjat, melyet azoknak a közös képviselőknek, gondnokoknak ítélünk meg, akik jubileumi évet ülnek, vagy igen hosszú ideje szolgálják a lakótelepet!

Lassan 40 éves lesz a lakótelep. Az első beköltözők 1983. decemberében kerültek a lakótelepre. Azóta nagyon megváltozott a környék. A gyümölcsösöket, kerteket egyre váltották fel a panelházak. A környék poros, földes útjait leaszfaltozták, közintézményeket, óvodákat, iskolákat nyitottak. Különböző üzletek nyíltak meg és zártak be, sok sok ember fordult meg kerületünk gyöngyszemében. A mérnöki pontossággal megtervezett lakótelepet a lakók mindig is nagyon szerették, élhető, tágas, ligetes, élvezetes tenni egy sétát a kaptatón kora reggel vagy késő este, amikor a madár csicsergéstől hangosak a fák. 

Azonban van valaki, aki csaknem a kezdetekben költözött ide, őt szinte az egész lakótelep ismeri. Munkáját 1987. május 15-én kezdte meg és még ma is gondnokként dolgozik, 36 éve. 

Ha végig sétálunk Gazdagrét utcáin, sokszor találkozhatunk vele, mindig, mindenkihez van egy kedves szava, mosolya. 

Somogyi Katalint egyesületünk alapítója Király Nóra köszöntötte, és köszönte meg áldozatos és odaadó munkáját! További jó egészséget és hosszú boldog éveket kívánunk Gazdagréten!