Rajzolni mindig feltöltődést jelent a felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt.

 Tavaszi rajztáborunkban a lelkes lányok és fiúk remek rajzokat alkottak, mialatt fejlődtek, kiteljesedtek.

Bár a legtöbb gyerek szeret rajzolni, néha nem árt egy kis biztatás. Minden gyerek számára rendkívül motiváló a szülői dicséret, ezért fontos, hogy szóban is támogassuk, biztassuk őket!

A színezés a rajzoláshoz hasonlóan számos pozitív tulajdonsággal bír. Amellett, hogy fejleszti a finommotoros készségeket, a szem-kéz koordinációt, a térbeli tájékozódást, még az érzelmek feldolgozásában és a napi események megélésében is szerepet játszik.

A rajzolás nagyban segít az önmegvalósítási szándék kifejezésében, a pszichológiai biztonság és a kereten kívüli gondolkodás kialakításában. Mindezen túl a pozitív énkép, a magabiztosság és a szabad személyiség formálásában, kialakításában is jelentős szerepet játszik.

Bizonyított tény, hogy a rajzolás által egy kevésbé kontrollált állapotba kerülhetünk! Ez azt jelenti, hogy a megfelelési kényszerünk csökken és egy meditatív, relaxációs állapotba kerülünk. Segít a negatív gondolatokat kizárni és oldja a stresszt. Akik szervezett tanfolyamon vesznek részt gyakran szokták azt mondani, hogy teljesen kizökkentek a hétköznapi problémákból!

A Gazdagréti Összefogás Egyesület által szervezett rajztáborban a gyerekek lelkesen készítettek rajzokat, festettek előre meghatározott metódust követve, valamint saját kreativitásukat is kibontakoztatva.

Nagy öröm számunkra, hogy időről – időre megrendezett rajztáboraink népszerűek és a gyerekek lelkesen vesznek részt rajta, örömmel érkeznek hozzánk!