A Gazdagéti Összefogás Egyesületet 2004-ben alapította néhány lelkes, magát lokálpatriótának valló fiatal.

Az Egyesület célja, hogy a Gazdagréten és környékén élőket közelebb hozza egymáshoz, közösségépítő programokat és akciókat szervezzen. Szeretnénk elérni, hogy a polgárok egy működő, érdeklődési körüknek megfelelő közösségi életben vehessenek részt, és az egymás mellett élők megismerjék egymást. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az itt élő családoknak, kisgyermekes szülőknek, valamint gyermekeiknek hasznos eseményeket szervezzünk.
A tagok fontosnak tartják e-mellett, hogy a különböző területeken működő civil szervezetekkel szoros kapcsolatot alakítsanak ki, célkitűzéseiket és programjaikat összehangolják
Igyekszünk szorosan együttműködni a környék egyéni önkormányzati képviselőivel, akik nyitottak a programjainkra és a közös szereplésre.

Az Egyesület életében a 2010-es év fordulópontot jelentett, számos új eseményt, programot indítottunk útjára:

- Önkéntes tavaszi nagytakarítás Gazdagréten

- Adventi vásár és gyermekfoglalkozások

- „Ede az evetke” c. gyermekprogram ingyenes bemutatója

- Az önkormányzati képviselők 2011-es beszámolója

Mindezek mellett 2010-ben a környékbeliek igényei alapján, Király Nóra önkormányzati képviselő segítségével megalapítottuk a Gazdagréti piacot a Szent Angyalok templom kertjében. Elképzeléseink szerint a szombatonként nyitva tartó piac nem pusztán egy kereskedelmi központként funkcionál, hanem számos egyéb, a vásári hangulathoz tartozó kulturális program is kapcsolódik. Ennek egyik első eleme a havonta egyszer nyitva tartó Baba-Mama-Papa börze, amelyen vásári jelleggel árusíthatja bárki a kinőtt babaholmikat és a háztartásában feleslegessé vált egyéb használati tárgyait.